Ty Purchawa lepiej pomierz furaka bo jestem bardzo ciekaw łącznego efektu po ostatnich zmianach (wydech + FMIC) .
Zestroimy, to pomierzymy
Narazie bez zmian w programie to co jest w podpisie.
Mysle, ze kolektor od ARL troche pomogl w braku laga i lekkim zwiekszeniu niutkow.
Cześć,
odbieram Octavię z Audience + 8 głośników i interesuje mnie czym dokładnie to się różni od Sound System. Wiem, że to drugie ma 12 głośników i wzmacniacz, który współpracuje z wyświetlaczem audience w zakresie nastaw equalizera. Przeszukałem Internet ale nie znalazłem danych tego wzmacniacza i głośników... czy ktoś ma specyfikację tego "dodatku" czyniącego Sound System w Octavii ? Potrzebuję tego, aby porozmawiać ze specami od Car Audio w wiadomym celu
Bęe wdzięczny za info w tej sprawie lub chociaż wskazówki, gdzie by można było szukać... byle nie ASO
to i tak wszystko się kwalifikuje tylko do wymiany na coś "ludzkiego" :diabelski_usmiech
Eeeee... żeby zaraz wszystko to nie chcę. Rezygnacja ze zintegrowania wyświetlacza tego odtwarzacza z resztą komponentów auta byłaby dla mnie niepowetowana nawet przez audiofilskie odczucia podczas jazdy. Jedyna modyfikacja wchodząca w grę to lekkie dostrojenie przez wzmacniacz i głośniki (lepsze w aktualnej liczbie lub dodane). Dlatego poszukuję parametrów owych dodatków które Skoda montuje pod nazwą Sound System i chce za to 1500 zł. Ktoś ma jakieś przecieki w tej sprawie ?
W międzyczasie dowiedziałem się od anglików, że w Sound System montowane jest:
wzmacniacz 8x50W
wysokotonowe: 4x30w
środkowe: 4x40w
woofery: 4x100w
... niestety żadnej lepszej specyfikacji co do producenta, wyjść/wejść itp.
widzę kolejną osobę dla której grają Waty i cyferki - są to ostatnie z parametrów na które zwraca się uwagę :diabelski_usmiech
No nie, akurat Waty i muzyka typu umc, umc, umc.... najmniej mnie interesują Parametrytypu jaka firma tzn. skąd jest ten wzmacniacz (może można taki dostać w normalnym obrocie... pomijam giełdowe sprawy ), jego wyjścia/wejścia, gdzie i jak montowany w Octavii, czy instalacja kablowa jest inna czy standardowa, czy lepsze wygłuszenie... to mnie interesuje... cała specyfikacja jaka jest tylko możliwa. Chciałbym po prostu coś "integrującego" się z Audience, polepszającego charakterystykę wyjścia audio... Chcę ocenić ewentualną propozycję od Tunerów względem tego właśnie Sound System... a tu nigdzie ani śladu specyfikacji... Skoda odesłała mnie do dealera, dealer nic nie wie... chyba napiszę do Czechów :evil:
nie licz na wiele, szacuje że będzie to sprzęt klasy mocno budżetowego Blaupunkta 21xx/41xx czyli nic ciekawego
jedyny ciekawy system fabryczny jest w Lexusie, ale został przygotowany przez McIntosha
czyli reasumując masz alternatywę - albo integracja, albo jakość - wybór należy do Ciebie :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
nie licz na wiele, szacuje że będzie to sprzęt klasy mocno budżetowego Blaupunkta 21xx/41xx czyli nic ciekawego
jedyny ciekawy system fabryczny jest w Lexusie, ale został przygotowany przez McIntosha
czyli reasumując masz alternatywę - albo integracja, albo jakość - wybór należy do Ciebie :diabelski_usmiech
w 300M infinity tez ladnie gra jak na tandetne auto :wink:
Komentarz